Imagini de coșmar în SUA(VIDEO)

Autoritățile din California au declarat starea de urgență în întreg statul american, ca urmare a amplificării pericolului reprezentat de incendiile de vegetație care persistă de mai multe zile și care au determinat evacuarea a zeci de mii de locuitori.

Anunțul de activare a stării de urgență vine ca urmare a situației critice interne, determinată de intensificarea focurior și a vânturilor care le întețesc.

Aproximativ 180.000 de persoane au fost încurajate, de către forțele locale de ordine, să-și evacueze locuințele. Străzile din jurul orașului Santa Rosa au fost blocate de mașinile încercând să se îndepărteze de zona aflată sub incendiu.

Zeci de mii de case se află sub pericolul incendierii. De asemenea, aproximativ un milion de persoane își vor epuiza, confirorm preconizărilor, resursele de trai de care dispun.

Autoritățile din comitatul californian Sonoma au transmis sâmbătă evacuarea a 50.000 de persoane ca urmare a extinderii incendiului de vegetație Kincade, care persistă de cinci zile consecutive.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *