ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul lui Mihaela Iorga Moraru

Judecătorii instanţei supreme au decis să sesizeze CCR cu privire la o excepție de neconstituţionalitate care vizează atribuțiile Secției Speciale în cazul procurorului Mihaela Iorga Moraru, în dosarul în care aceasta este judecată pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului, conform Mediafax.

Citește și: Codrin Ștefănescu declară că azi noapte s-a jucat cu dosarele pe masă

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de procurorul Parchetului General, după ce fostul șef al Secției Speciale de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Gheorghe Stan, a retras contestația DNA în cazul Mihaelei Iorga Moraru înainte de a fi numit judecător CCR.

„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.888 alin.1 lit.d din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin dispoziţiile art.14 pct.6 din O.U.G. nr.7/2019. Definitivă. (…) Ia act de retragerea contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 351/1/2018/a1 privind pe inculpata Moraru Iorga Mihaiela”, se arată în minuta ÎCJ.

Excepția se referă la o prevedere care vizează modul de funcționare al SIIJ, care permitea Secției să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecați magistrați.

Astfel, Stan a retras, înainte de a fi numit judecător la CCR, contestația DNA în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, procuror al Secției, judecat pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *