Helmuth Duckadam și-a dat demisia din funcţia de preşedinte de imagine al FCSB

Fostul mare portar al Stelei a făcut anunţul pe Facebook.

„A fost frumos!

Dupa multe ezitari, am hotarat azi, 14.06.2020, ca este momentul sa-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB.

Consider ca este mai onorabil sa-ti înaintezi demisia, cand simti ca nu mai esti dorit, decât sa astepti momentul cand vei fi dat afara.

Au fost momente dificile, dar si foarte multe momente frumoase! A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea!

Îi multumesc domnului Becali, in numele familiei mele, pentru tot ce a facut pentru noi si îl asigur ca voi ramane acelasi om serios si loial.

Doresc mult succes echipei, si-mi doresc, ca in acest an sa câstige un trofeu!”, a scris Duckadam pe Facebook.

Helmuth Duckadam era singurul component al echipei Steaua care a câştigat în 1987 Cupa Campionilor Europeni care rămăsese în cadrul clubului patronat de Gigi Becali.

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut că nu el l-a împins la demisie pe Helmut Duckadam şi dacă i s-a redus cu cea mai mare proporţie salariul fostului portar s-a făcut din cauza faptului că era cel mai puţin importantă persoană din club.

„Pe mine nu mă interesa niciodată Helmut Duckadam, mă interesa omul Helmut Duckadam. Nu ca legendă l-am avut la Steaua. Imi plăcea de omul Duckadam, caracterul lui. În rest, ca legendă, nu… Nu ca legendă am avut relaţia pe care am avut-o. Am avut-o ca om, caracterul lui. Eu dictez la club, dar nu pot să dictez la oameni <băi, consultaţi-l pe Helmut Duckadam>. Nu pot nici aşa, să-i învăţ ce să mănânce la micul dejun, staff-ul. Nu are rost să discutăm despre asta. Au fost tăieri de bani, au fost peste tot. Am jucat astăzi fără atacant ca să facem economie, că vin vremuri grele, probabil, atunci am făcut să pot să-mi apăr familia mea şi ce e al meu. Am renunţat la Gnohere, se fac sacrificii în continuare, că nu se ştie ce vremuri vin şi eu îmi apăr familia. La toată lumea se taie banii. Normal că s-a tăiat şi de la Helmut. Am tăiat şi de la cei care vin zi de zi la club. Helmut vine mai rar, nici nu ştiu când vine. E posibil la un moment dat să-şi dea demisia toţi şi să renunţ la echipă. Am încercat economie, dacă nu merge cu economie, renunţ la echipă, ce, vreţi să-mi distrug viaţa pentru fotbal. Lui Helmut i s-a tăiat cel mai mare procent pentru că de el era cel mai puţin nevoie. La cei care putem, tăiem mai mult şi gata! Ce să fac cu personalităţile dacă intru în faliment? Ce mai fac cu personalităţile? Economie la toată lumea. dacă s-au făcut tăieri de bani s-a tăiat şi de la Helmut Duckadam, punct, ce mai vreţi acum?”, a declarat Becali, la Digi Sport.

Helmut Duckadam avea un salariu de 2.000 de lei la FCSB, după o reducere de 50 la sută.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *