Gaură în bugetul Administraţiei Prezidenţiale

Administraţia Prezidenţială plăteşte aproape 20.000 de lei lunar către bugetul de stat pentru că nu a angajat nici o persoană cu handicap, precizează instituţia într-un răspuns oficial. 

„Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap(…), plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul locurilor de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.”

Totodată, art. 2 din Instrucţiunile pentru aplicarea art. 78 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap din 12.11.2008, emise de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, precizează că numărul de angajaţi care se ia în calcul în vederea virării sumei menţionate anterior este numărul mediu de angajaţi pe lună.

Astfel, numărului mediu de angajaţi rezultat i se va aplica procentul de 4% conform legii, iar numãrul obţinut va fi format din două zecimale, care se va înmulţi cu 50% din salariul minim brut pe ţară stabilit prin hotărâre a Guvernului în vigoare în luna pentru care se plăteşte.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *