FSLI: Reducerea numărului de ore la clasă va aduce concedieri masive în învățământ

Măsura reducerii numărului de ore pentru învăţământul preuniversitar va aduce, aparent, beneficii elevilor, însă cu preţul concedierii unui număr de aproximativ 25.000 de cadre didactice, arată Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), conform Agerpres.

Potrivit sindicaliştilor, măsura poate fi utilă, însă numai dacă va fi însoţită de alte măsuri complementare precum creşterea numărului de clase şi un program „Şcoală după şcoală” implementat la nivel naţional. În caz contrar, FSLI avertizează asupra unui risc major de declanşare a unui conflict de amploare în învăţământul preuniversitar pentru că legea va fi o mai mare lovitură dată acestui sector.

„Modificarea de către Senatul României a art. 66 din Legea Educaţiei Naţionale, în sensul reducerii numărului de ore din planurile cadru pentru învăţământul preuniversitar este o măsură care, aparent, va aduce beneficii elevilor, cu preţul concedierii a aproximativ 25.000 de cadre didactice. Această măsură, poate fi utilă sistemului de învăţământ numai dacă va fi însoţită de alte măsuri absolut obligatorii. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că, după promulgarea acestei legi de către Preşedintele României, trebuie emisă o Ordonanţă de Urgenţă prin care să fie prorogat termenul de aplicare al acestei legi până când vor putea fi luate acele măsuri suplimentare obligatorii. În caz contrar, avertizăm că există riscul major de declanşare a unui conflict de amploare în învăţământul preuniversitar”, se arată într-un comunicat FSLI remis joI, SCRIE Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *