Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă a fost reţinut de procurorii


Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar de act sexual cu un minor.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă nu recunoaşte acuzaţiile de act sexual cu un minor. Avocatul acestuia spune că a contestat deja decizia de reţinere. „Nu prezintă nici un pericol public”, susține avocatul Liviu Bran.

„Să sperăm că nu o să fie emis acest mandat de arestare, nu prezintă niciun pericol public. Prea sfintitul Corneliu neagă acuzațiile vehement, este vorba doar de declaraţia părţii vătămate şi a fratelui acestuia”, a spus avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran.

Sfântul Sinod ar putea lua decizia irevocabilă a caterisirii fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă, reținut joi, de procurorii de la Curtea de Apel Iași, pentru act sexual cu un minor, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă. În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Bănărescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *