Fostul director de comunicare al USR intervine furtunos în scandalul demisiei lui C. Ghinea

Adriana Stoian, fost director de comunicare al USR, susține, miercuri, într-o postare pe Facebook că „toată discuția din jurul demisiei/absenței lui Cristian Ghinea din Parlament la votul de ieri are la bază o eroare de comunicare”. Stoian consideră că Chinea putea preîntâmpina furia de ieri dacă își anunța public demisia din ziua în care și-a dat-o, mutând astfel presiunea pe conducerea Camerei Deputaților, care trebuia să citească demisia în plen și să vacanteze mandatul de deputat.

„Toată discuția din jurul demisiei/absenței lui Cristian Ghinea din Parlament la votul de ieri are la bază o eroare de comunicare. De data asta reală, nu în bășcălie, cum o folosește PSD-ul.

Eroarea pleacă însă din campania pentru europarlamentare. Deși USR-PLUS au avut un program de campanie cu obiective europene și un manifest public în acest sens, mesajul care a rămas în mentalul colectiv a fost: ”din 26 mai scăpăm de PSD”, cu diferite declinări. De aici și asumarea, mai degrabă forțată, a moțiunii de cenzură la adresa guvernului Dăncilă, moțiune care s-a născut moartă. Tot ce putea face această moțiune era să relegitimeze guvernul PSD-ALDE, ceea ce a și făcut.
Și PNL și Alianța au intrat în capcana construirii în opoziție (sic!) cu Liviu Dragnea și PSD, fără să răspundă la întrebarea: dacă mâine dispare PSD, voi cine sunteți? Deosebit de importantă pentru electoratul lor, ceva mai pretențios și mai nervos decât cel al PSD-ALDE, cu așteptări contractuale de la cei cărora le-au dat votul, care implică și pretenții de responsabilitate politică a aleșilor.
Ce putea face Ghinea pentru a preîntâmpina furia de ieri era să-și anunțe public demisia din ziua în care și-a dat-o. Muta astfel presiunea pe conducerea Camerei, care trebuia să citească demisia în plen și să vacanteze mandatul de deputat. Evident că votul de azi pentru șefia grupului Renew Europe – și negocierile preliminare, prin urmare – sunt foarte importante pentru noi, când am mai dat președintele unui grup europarlamentar? Dar pentru ca lumea să înțeleagă asta, e bine să vorbim.
Și să avem grijă când alegem sloganuri, că se pot întoarce împotriva noastră.”, este mesajul Adrianei Stoian, pe Facebook.

Deputatul USR Cristian Ghinea a demisionat, marţi, din Parlament, pentru a-şi prelua mandatul de europarlamentar, astfel că nu a mai votat la moţiunea de cenzură

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *