Fostul director al CFR, audiat la DNA

Constantin Axinia, fostul șef al CFR SA schimbat săptămâna trecută de Consiliul de Administrație controlat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns în această dimineață la DNA, scrie stiri.tvr.ro

Constantin Axinia susține că a fost demis din funcție pentru că a refuzat să semneze un contract de investiții.

Este vorba de un contract de peste 600.000 de milioane de euro pentru reabilitarea căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Inițial a câștigat o asociere de firme. Perdanții au făcut contestație în justiție și au câștigat, astfel încât au fost declarate câștigătoare, în final, firmele străine care câștigaseră inițial.

Constantin Axinia spune că ministrul Cuc i-a cerut să semneze contractul cu aceste firme, însă sentința din justiție nu este definitivă. Prin urmare, fostul director a cerut să se aștepte sentința definitivă. Ministrul nu a fost de acord, directorul a fost destituit, iar acum este la DNA.

„Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, care a adăugat că valoarea contractului este „de câteva sute de milioane de eur

Audierea fostului director general al CFR vine la doar o zi după ce și fostul director al TAROM a venit la DNA, în cazul în care l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *