Fosta șefă USR București, Roxana Wring, acuzată de poliţie politică

Fosta șefă USR București, Roxana Wring a demisionat de la conducerea filialei USR, pe 17 septembrie, invocând dorinţa de a dedica mai mult timp proiectelor pentru Bucureşti. CNSAS, însă, urmează să trimită instanţei documente privind colaborarea dintre Wring şi fosta Securitate, scrie dcnews.ro

Informaţia a fost făcută publică de ştiripesurse.ro, care menţionează că problemele acesteia cu CNSAS au început acum câteva luni, când s-au cerut informaţii despre acesta printr-o solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. Suspiciunile în ceea ce o privesc pe Wring au pronit de la faptul că CV-ul său începe cu anul 1988, când avea deja 33 de ani şi a plecat în Marea Britanie. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, în urma verificărilor făcute de CNSAS a ieşit la iveală că până în 198 a lucrat ca ghid la Oficiul Naţional de Turism Carpaţi, agenţia de turism a statului, poziţie din care a colaborat cu Securitatea.

Potrivit CNSAS, Roxana Wring ar urma să fie acuzată de poliţie politică, deoarece în urma colaborări sale cu Securitatea, mai mulţi cetăţeni români şi străini au avut de suferit. Ba mai mult, printre persoanele persecutate politic s-ar afla şi membri ai familiei fostei şefe USR Bucureşti.

Consecinţe pentru Wring După ce CNSAS se va adresa instanţei, Wring ar urma să fie obligată să returneze toate indemnizaţile primite în calitate de consilier general, iar voturile date de aceasta în CGMB vor fi anulate. Tot anulate vor fi şi procesele intentate de Roxana Wring împotriva unor decizii ale CGMB.

Dacă se va dovedi că a colaborat cu Securitatea, Roxana Wring ar putea răspunde penal ca urmare a declaraţiei false de necolaborare cu Securitatea, conform dcnews.ro

 

 

sursa foto:obiectiv.info.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *