Fost director al CIA provoacă cutremur în SUA

Fostul director al CIA, John Brennan, a afirmat că preşedintele american Donald Trump i-a retras accesul la secretul de apărare pentru a-i intimida pe detractorii săi şi pentru a înăbuşi o anchetă asupra legăturilor sale cu Rusia, informează AFP.
Într-un editorial virulent publicat joi în New York Times, Brennan a declarat că această decizie, anunţată în ajun de Casa Albă, este politică.
„În mod clar, Donald Trump vrea cu orice preţ să se protejeze şi să protejeze persoane apropiate lui”, a spus Brennan , care vede în această măsură o „tentativă de a face să tacă, trezindu-le teamă, pe alţii care îndrăznesc să-l provoace.
Ex-înalt responsabil, care a fost până în ianuarie 2017 gardianul secretelor SUA, a respins asigurările lui Trump, potrivit cărora echipa sa de campanie nu a lucrat cu Rusia pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în 2016.
Dacă Trump pretinde că nu a existat o complicitate este pentru a scurta, nu contează ce”, a spus el.
„Singurele întrebări care rămân sunt cele de a şti dacă complicitatea care a avut loc este un complot susceptibil de a constitui o crimă, dacă a existat o interferenţă în justiţie pentru a acoperi o complicitate sau un complot şi câţi membri ai ‘SARL Trump’ au încercat să escrocheze guvernul prin spălare de bani şi ascunzând manevre financiare care duceau spre buzunarele lor”, a adăugat el.
„În prezent, mai mult ca niciodată este de cea mai mare importanţă ca procurorul Robert Mueller şi echipa sa de anchetatori să-şi poată termina munca fără interferenţe – din partea lui Trump sau a oricui altcuiva – cu scopul ca americanii să obţină răspunsurile pe care le merită”, a conchis John Brennan.
„Eu numesc asta drept o vânătoare de vrăjitoare trucată, este o farsă”, a spus preşedintele, referindu-se la anchetă. „Cred deci că este ceva care trebuia făcut”, a adăugat e

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *