Federația Romana de Fotbal se afla în centrul unui dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT

Potrivit unui comunicat al structurii, urmărirea penala se efectuează în momentul de fata în rem, ceea ce înseamnă că se cercetează faptele, posibilele infracțiuni, nu persoanele. Iar acuzațiile sunt extrem de grave, de la constituire de grup infracțional organizat la delapidare și evaziune fiscala.

„Pe rolul DIICOT – Structura Centrala se afla inregistrata o cauza penala in care se efectueaza urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 367 NCP, delapidare, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 295 NPC, si evaziune fiscala, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 9 din L.241/2005. Alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate in acest moment”, se arata intr-un raspuns transmis de DIICOT pentru Gazeta Sporturilor.Potrivit sursei citate, miza acestei cercetari penale o reprezinta banii primiți de FRF de la UEFA pentru organizarea Campionatului European 2020.

Exisă informații ca pentru o parte din aceste fonduri a fost schimbata destinația, banii fiind utilizați în alte domenii, inclusiv in campania electorala a lui Răzvan Burleanu de anul trecut. Iar dosarul penal ar fi fost deschis după ce a fost depusa o plângere penală în acest sens.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *