Examenul de rezidențiat în pericol

Viitorii medici solicită soluționarea crizei examenului de rezidențiat și susținerea sa la data anunțată inițial, 17 noiembrie. Federația Asociațiilor Studenților în Medicină arată că lipsa actuală a unui ministru al Educației poate influența negativ desfășura în condiții optime a examenului.

„Pentru ca examenul să se poată desfășura în condiții optime conform actualei cronologii, metodologia de organizare, comisiile de specialitate și numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Educației. În momentul de față acest lucru nu poate fi realizat din cauza absenței Ministrului Educației și a faptului că instituțiile statului pasează între ele responsabilitatea soluționării acestei crize”, se arată în comunicatul FASMR.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a făcut un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor pentru a soluționa situația existentă „înainte de a deveni o problemă reală, care să ducă la amânarea acestui examen vital și integrarea pe piața muncii a mii de absolvenți de medicină din România”.

FASMR precizează că absolvenții facultăților de Medicină care urmează să susțină rezidențiatul „merită o situației clară, o dată stabilă pentru care s-au pregătit moral și mai ales, un examen care să nu fie periclitat de proceduri, întârzieri și jocuri politice”.

„Examenul de rezidențiat este mult mai mult decât un examen pentru studenții și absolvenții mediciniști, este momentul la care am sperat și pentru care ne-am pregătit timp de șase ani, care marchează împlinirea vocației unei generații întregi de viitori medici”, spune Teodor Cristian Blidaru, în numele Consiliului Director al FASMR, prin intermediul comunicatului citat.

„Colegii noștri mai mari, acum absolvenți, s-au pregătit pentru acest examen al maturității medicale și nu merită ca viitorul lor să fie subiectul unei neînțelegeri politice între instituțiile statului. FASMR este alături de absolvenți și solicită soluționarea acestei crize, pentru ca examenul să se poată susține la data anunțată anterior, 17 noiembrie 2019, în condiții optime”, mai arată sursa citată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *