Erdogan pierde teren în bătălia cu Fethullah Gulen

O instanță din Turcia a decis luni eliberarea jurnaliștilor Ahmet Altan și Nazli Ilicak, condamnați pentru legături cu rețeaua clericului Fethullah Gulen, pe care Ankara o consideră responsabilă pentru tentativa de lovitură de stat din 2016, potrivit Euronews.

Citește și: BNR lansează o monedă de argint, cu ocazia a 70 de ani de relații politico-diplomatice cu China

Tribunalul a decis eliberarea celor doi întrucât aceștia au stat deja mai mult de trei ani în închisoare, însă procesul penal care îi vizează pe cei doi continuă.

Totodată, instanța a decis achitarea jurnalistului Mehmet Altan, acuzat în același dosar. Mehmet Altan se afla deja în libertate în momentul în care a fost achitat.

Administraţia de la Ankara îi atribuie clericului musulman turc Fethullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania din 1999, organizarea complotului militar eşuat produs în Turcia pe 15 iulie 2016. Gulen a respins acuzaţiile.

În urma tentativei de lovitură de stat, peste 77.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar circa 150.000 de angajaţi din sectorul public au fost demişi în cadrul unor acţiuni de epurare a cadrelor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *