Erdogan amenință UE: „Noi vom deschide porțile și vom trimite 3.6 milioane de refugiați sirieni către voi”

Președintele Turciei, Recep Erdogan, amenință statele europene cu transferul refugiaților sirieni, localizați în prezent pe teritoriul Turciei, dacă țările europene vor continua să catalogheze acțiunea întreprinsă de Turcia în Siria ca fiind o „ocupație” militară, relatează Al Jazeera, citată de Mediafax.

Președintele Erdogan a atras atenția asupra manierei în care comunitatea internațională se raportează la demersul Turciei, pe care îl cataloghează ca fiind o formă de „ocupație” militară, după ce liderii mai multor state au condamnat hotărârea autorităților turce de a ataca statul sirian.

Noi vom deschide porțile și vom trimite 3.6 milioane de refugiați sirieni către voi”, a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs în fața partidului său, Justiție și Dezvoltare, răspunzând criticilor statelor europene.

În cadrul aceluiași discurs, președintele turc, a reamintit scopul demersului său militar ce constă în eliminarea elementului terorist de pe teritoriul statului său, și nu invadarea Siriei.

Ei nu sunt onești, ei doar aruncă vorbe”, referindu-se la criticii externi; „noi creăm acțiune, care e diferența noastră”, a transmis Erdogan.

Bilanțul victimelor atacurilor începute miercuri este de 109 de „teroriști uciși”, conform declarațiilor președintelui Turciei.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Trupele turce vor pătrunde „în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei„, a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *