Elevi intoxicați după o acţiune de deratizare şi dezinsecţie

Paisprezece dintre cei 40 de elevi care au ajuns luni seară la UPU Arad după o acţiune de deratizare şi dezinsecţie la Liceul Teoretic Adam Muller Gutenbrun au rămas internaţi. Cursurile sunt suspendate marţi în corpurile de clădire afectate, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală.Citește și: Asta da politică: să-ți dorești moțiune pentru demiterea propriului Guvern!

Conform situaţiei anunţate marţi dimineaţă, de unitatea medicală, 40 de copii au venit la UPU, 14 rămânând internati. Ministerul Sănătăţii a anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă după ce copiii au ajuns la spital cu erupţii pe faţă, greţuri şi vărsături.
„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că, la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba”, a spus ministrul Victor Costache.
În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun”, în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.
Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *