Ce scrie presa internațională despre violențele de la Craiova

Presa internaţională a scris despre incidentele care au dus, joi, la întreruperea meciului Universitatea Craiova – Honved Budapesta, din preliminariile Ligii Europa.Citește și: Nicolae Cilan, om de afaceri din Arad, despre fiica lui Gheorghe Dincă:˝Le-a propus unor italieni să le aducă fete˝

„O bătaie, petarde, o întrerupere de mai mult de 30 de minute, lovituri de departajare şi o schimbare de arbitru… Meciul retur din al doilea tur preliminar al Ligii Europa între românii de la Universitatea Craiova şi Honved Budapesta a fost foarte agitat. În minutul 120, arbitrul nord-irladez Arnold Hunter a căzut pe teren, ţinându-se de faţă, după ce o petardă a explodat lângă el. Apoi, pentru că terenul a fost invadat de rezerve şi de staff-urile celor două cluburi, meciul a fost oprit. După lungi discuţii între oficiali, meciul a fost reluat cu al patrulea arbitru la centru. Acesta nu a petrecut decât un minut pe teren, înainte de a fluiera sfârşitul meciului… în minutul 150”, a scris publicaţia belgiană Le Soir.

„Echipa ungară Honved a calificat drept scenele din meciul împotriva formaţiei române Universitatea Craiova, care ar fi trebuit oprit defintiv. O bătaie a izbucnit între jucători în ultimul minut al prelungirilor şi o petardă a fost aruncată din tribune. Arbitrul Arnold Hunter a fost lovit de un obiect şi a avut nevoie de tratament. O ambulanţă a ajuns pe teren şi meciul nu a fost reluat timp mai bine de o jumătate de oră. Apoi al patrulea oficial a condus partida când a fost reluată, iar Craiova a învins cu 3-1 la penaltiuri, calificându-se în turul al treilea. Honved a arătat, într-un comunicat, că întârzierea s-a produs în timp ce arbitrii, delegaţii UEFA şi reprezentanţii cluburilor au discutat dacă meciul să mai continue sau nu. , se mai arată în comunicat”, a notat BBC.

„Arbitrul meciului Craiova – Honved a fost rănit de o petardă. Meciul a fost întrerupt mai mult de 30 de minute. Arbitrul de rezervă şi-a înlocuit colegul şi Craiova s-a impus cu 3-1 la loviturile de departajare. Dar nu este sigură că va merge în turul următor. UEFA trebuie să se sesizeze şi să sancţioneze dur clubul (n.r. – român)”, a scris lequipe.fr.

„Haos într-o partidă din Liga Europa: O brichetă a lovit arbitrul în plin scandal”, a notat Marca.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute.

Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină.

Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea.

Sursa foro: sport.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *