După alegerile din Belarus, la Minsk au izbucnit noi proteste ale opoziţiei (VIDEO)

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a obţinut 82% din voturi în scrutinul prezidenţial, a anunţat duminică seară Comisia Electorală Centrală, în timp ce la Minsk au izbucnit noi proteste ale opoziţiei.

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea voturilor în cinci regiuni, Aleksandr Lukaşenko a obţinut 82% din voturi. Principala sa adversară, Svetlana Tihanovskaia, a primit 5% din voturi, potrivit Comisiei Electorale Centrale, citată de agenţia de presă Sputnik, informează Mediafax.

Un sondaj de opinie efectuat la ieşirea de la urne îl credita cu 79,7% pe Aleksandr Lukaşenko, iar pe Svetlana Tikanovskaia cu 6,8%. Hanna Kanapatskaia era creditată cu 2,3%, Andrei Dmitriev cu 1,1%, iar Serghei Cerecen cu 0,9%, conform sondajului, prezentat de postul Belarus-24.

În aşteptarea rezultatelor scrutinului prezidenţial, la Minsk au izbucnit duminică seară noi proteste ale opoziţiei. Cel puţin zece simpatizanţi ai opoziţiei au fost reţinuţi după confruntări sporadice cu forţele de ordine, au declarat surse citate de agenţia de presă Reuters.

Opoziţia din Belarus a anunţat că se aştepta ca alegerile să fie fraudate, pentru asigurarea celui de-al şaselea mandat al preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *