Dragnea și asasinii politici

La peste un an de zile, președintele PSD și-a adus aminte că patru indivizi au fost cazați la un renumit hotel bucureștean, cu intenția să îl elimine.

„A fost o tentativă anul trecut, în aprilie. Nu vreau să povestesc. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu (…) Un domn foarte celebru în lume i-a plătit“, a declarat Liviu Dragnea pentru Antena 3.

Nu am crezut vreodată că un individ de nivelul unui președinte de partid va ajunge să declare public că există o tentativă de omor asupra sa. Domnule Dragnea, nu cred că ar fi cineva dispus pe lumea asta să plătească niște asasini să vă omoare, deoarece și acești asasini, până la urmă, au demnitatea lor!

Poporul român este glumeț din fire, le plac glumele bune, dar parcă acestă glumă a ajuns la nivelul unei pandemii care se pare că există la nivelul partidului dumneavoastră, mai ales după ce și domnul consilier al prim-ministrului, Darius Vâlcov, a declarat că s-a dorit racolarea sa de către KGB. Acest serviciu nu mai există deja din anii 1995, deci nu pot să-mi dau seama, de fapt, cine a încercat să îl racoleze. Mai mult, un europarlamentar PSD a declarat public că a fost amenințat cu moartea. Nimeni nu știe de ce sau din partea cui?

Acum doresc să judecăm ceea ce a afirmat domnul Dragnea din punct de vedere filosofic și constat că minciuna nu este condamnabilă dacă nu face rău nimănui.

Această justificare se mai numește și etică situaţională, potrivit căreia unica lege, pe care unii politicieni o urmează, este aşa-numita lege a minciunii. Cu alte cuvinte, domnul Dragnea se bazează pe explicaţia că, dacă ai o motivaţie şi o intenţie bună, atunci nu cred că este mare lucru că ai minţit. Aceste fapte sunt larg răspândit în lumea de azi, iar scandalurile pe tema unor minciuni spuse de mari politicieni zguduie societățile. Oare care este de fapt scopul final?

Păcat că în politica actuală minciuna a devenit o poziție politică oficială. Cu alte cuvinte, deviza este simplă, sunt plătit să mint!

Și ca să găsim o explicație logică a faptului că acești asasini au renunțat la acțiunea lor, dumneavoastră erați însoțit de frumoasa prietenă și ar fi fost păcat s-o lipsiți, pe această tânără, de iubirea dumneavoastră.

Domnule Liviu Dragnea, din nou ați fost inspirat!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *