Două restaurante renumite din capitală, închise de OPC

Restaurantele din nordul capitalei, La Cocoșatu și La Gil, au fost închise miercuri, în urma controalelor făcute de inspectorii de la Protecția Consumatorului, ca urmare a neregulilor găsite, conform stiri.tvr.ro

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au închis, temporar, restaurantele La Cocoşatu şi La Gil, în urma unor controale, care s-au soldat cu amenzi și sistarea activității unităților.

În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul”, a declarat pentru Agerpres Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din ANPC.

În cazul restaurantului, La Gil autorităţile au descoperit condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate şi neconforme şi faptul că nu sunt respectate condiţiile de temperatură. De asemenea, tot în cazul acestei unităţi este vorba şi despre practici comerciale înşelătoare.

În cazul acestei unităţi, inspectorii au aplicat o amendă de 55.000 lei.

În cazul restaurantului La Cocosatu, amenda s-a ridicat la 20.000 lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la preparare şi consum uman a cantităţii de 52 kilograme de produse diverse, scrie sursa precizată.

Cele două restaurante situate, ambele, în nordul Bucureștiului, în zona Băneasa sunt renumite pentru preparatele lor, în special pentru mititeii preparați după rețeta proprie, și reprezintă un punct de reper al capitalei.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *