Donald Trump acuză companiile de social media de cenzură

Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri companiile de social media, despre care a afirmat că au redus la tăcere ‘milioane de oameni’ prin cenzură, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În postarea sa pe Twitter, preşedintele nu a menţionat numele niciunei companii. Marţi, Facebook, Twitter şi Alphabet Inc. au şters sute de conturi având legătură cu o presupusă campanie de propagandă iraniană, în timp ce Facebook a eliminat o a doua campanie despre care a afirmat că are conexiuni cu Rusia.

‘Giganţi Social Media reduc la tăcere milioane de oameni. Nu pot face acest lucru chiar dacă asta înseamnă că trebuie să continuăm să auzim Fake News ca CNN, ale cărui ratinguri au suferit grav. Oamenii trebuie să îşi dea seama ce e real şi ce nu e, fără cenzură!’, a notat Trump pe Twitter.

Trump a formulat în ultimele săptămâni îngrijorări legate de acţiunile acestor companii. Într-un interviu pentru Reuters, el a declarat luni că este ‘foarte periculos’ pentru companii de social media precum Twitter sau Facebook să reducă la tăcere voci pe platformele lor.

Serviciile de informaţii ale SUA au concluzionat că Rusia a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 prin hacking şi alte acţiuni, inclusiv prin folosirea reţelelor de social media pentru campanii de influenţare a alegătorilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *