Discriminare din partea unui primar din Ilfov, la adresa unei eleve de 13 ani

Primarul din comuna Petrăchioaia, judeţul Ilfov, este acuzat că i-a interzis unei eleve de 13 ani să urce în microbuzul şcolar, după ce copila ar fi trântit uşa vehiculului, motiv pentru care, șoferul microbuzului  ar fi folosit apelative discriminatorii la adresa fetei, conform Mediafax.

Profesoara Cristina Tunegaru, de la o şcoală din Petrăchioaia, judeţul Ilfov, a povestit, pe Facebook, întregul incident, fiind de părere că, în loc să aplaneze conflictul, primarul comunei i-a interzis fetiţei accesul în microbuzul şcolar.

„O fetiţă din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar (…). I-a interzis primarul. Atenţie, o fetiţă de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la şcoală singură când toţi ceilalţi copii urcă în microbuze. Situaţia e cel puţin revoltătoare. Joi (săptămâna trecută – n.r.), la urcarea în microbuzul şcolar, fata a trântit uşa la închidere, iar şoferul primăriei a decis că cea mai bună lecţie pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca <cioară>, <ţigancă jegoasă> şi să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz. Reacţia părinţilor a supărat mult şi, în loc să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia generată de angajatul său, primarul comunei, Mihai Dobre, a hotărât că fetiţa nu mai are voie să se urce în microbuzul şcolar, plătit din bani publici. Pentru că nu acceptă când un părinte îşi apără drepturile”, a scris profesoara.

Potrivit profesoarei, în ultimele zile, primăria din comuna Petrăchioaia a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuţei, care e acuzată în faţa părinţilor şi a şcolii că prin gestul ei a distrus microbuzul, scrie aceeași sursă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *