Director de spital, arestat pentru că a luat șpagă

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Tulcea, medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache a fost arestată miercuri, preventiv, la decizia Tribunalului Tulcea, pentru o perioadă de 30 de zile, deoarece a fost prinsă în timp ce lua mită de la soţul unei paciente, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului instanţei de judecată, doctoriţa este acuzată de săvârşirea a 18 infracţiuni de luare de mită, iar decizia poate fi contestată în următoarele 48 de ore.

Deniz-Taniure Dumitrache care figurează pe site-ul SJU drept director medical a fost prinsă, marţi, atunci când lua de la soţul unei paciente 300 de lei pentru servicii medicale şi analize pentru persoane neasigurate în sistemul de sănătate publică şi a fost reţinută timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, asupra medicului au mai fost găsite sumele de 3.000 de euro şi de 2.650 de lei despre care se crede că provin din fapte de corupţie.

În cauză, ofiţerii DGA s-ar fi autosesizat prin observarea unor informaţii din mediul online, respectiv o pagină de Facebook a unor mame din judeţ.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a medicului, scrie Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *