Daniel Funeriu dă sfaturi USR-ului:˝E o uriașă responsabilitate să ai 23%˝

Fostul ministru Daniel Funeriu a postat pe Facebook un atac la a treia forță politică a momentului, Alianța USRPLUS, atrăgându-le atenția că anul viitor vor trebui să treacă la fapte și să propună oameni capabili pentru funcțiile de miniștri și secretari de stat într-o posibilă participare la guvernare.

˝USRPLUS sunt, fără îndoială, răsfățații democrației din România. Nu au nicio cicatrice politică (nu tu mineriade, nu tu crize mondiale de gestionat, nu aderări la UENATO de gestionat), nu au niciun bilanț la activ sau pasiv -pentru că nu au fost niciodată la guvernare centrală sau locală-, nu au niciun efort serios la activ (da, militanții lor au făcut o muncă remarcabilă și intensă în ultimii 3 ani, dar e vorba, totuși, de doar 3 ani) dar au profitat la maxim de confortul rețelelor sociale și de fondurile uriașe obținute legal de la stat pentru a obține un scor istoric având un singur slogan (Mxxe Dragnea).
Au zero propuneri credibile, zero dovezi că sunt buni în ceva (vă rog, nu îi dați cu abureala ”expert în proiecte din fonduri UE”) și totuși 23% dintre votanți le-au dat un cec în alb.
Mulți, probabil din gelozie, cred că e nemeritat sau că e dubios. Alții, ca mine, sunt frustrați pentru că e fix ca atunci când vezi o meduză frumoasă și dai să o prinzi, însă îți alunecă printre degete: spiritul meu cartezian devine neliniștit când nu vede lucruri clare, or la ei totul e neclar, mai puțin aparențele și vorbele frumoase, care sunt foarte atrăgătoare. ˝
sunt primele atacuri ale lui Funeriu la adresa ˝răsfățaților democrației.

citește și: USR-PLUS, de la afaceri cu statul la bani pentru SRI


Anul viitor va fi un an în care forțele de dreapta vor trebui să dovedească și prin fapte că merită să guverneze, în opinia fostului ministru USR-PLUS nefiind pregătiți pentru acest examen:˝Indiferent de aceste neliniști sunt foarte fericit că prezența lor pe piața politică a dinamizat semnificativ lucrurile, iar rezultatul net este un PSD încă debusolat, dar care își va reveni dacă nu trece moțiunea. Se cade să îi felicităm și să le urăm succes.

Dar și să remarcăm că, având în vedere că sunt un partid cu temă unică (Mxxe Dragnea), obiectivul lor a fost atins. Dragnea a luat o mxxe galactică, așa că, dacă e să fim logici, ei și-au terminat misiunea. Totuși ei vor mai mult. Vor guvernarea. Foarte bine, dar țin însă să le atrag foarte serios atenția, din nou, că e o uriașă responsabilitate să ai 23%. Vă rog, dragi USRISTOPLUSIȘTI, treziți-vă la realitatea că peste un an va trebui să guvernați. Și nu aveți nevoie de 1 ministru pe domeniu, ci de vreo 5. Și de încă vreo 10 potențiali de secretari de stat per domeniu, și alte sute de oameni superpregătiți gata să pună osul din prima zi. La guvernare nu merge cu papagalul ca până acum. Cu ceea ce ați arătat până acum vă spun că ați mers aproape fără greșeală din punct de vedere politic. Dar guvernarea nu e politică. E administrare pe muchie de cuțit, o operație fără anestezie pe creier. Unde o greșeală distruge mii de vieți.¨

Remarcile fostului ministru al educației din guvernul Boc vor atrage cu siguranță o reacție din partea celor de la Alianța USRPLUS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *