Dăncilă: Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unității naționale

Viorica Dăncilă a susţinut, luni, că preşedintele Klaus Iohannis se află în război cu Constituţia, cu legile, cu românii şi drepturile acestora, de asemenea a mai precizat că președintele, conform Constituție ar trebui să fie garantul unității naționale, scrie Agerpres.

„Am citit în presă declaraţiile preşedintelui în funcţie, care se închipuie ‘într-un plin război cu PSD’ şi care îşi instigă partidul la ură şi la lupte imaginare. Articolul 80 din Constituţie spune că preşedintele este garantul unităţii naţionale. Unde este unitatea, atunci când preşedintele ne declară în stare de război? Unde este imparţialitatea preşedintelui care îi îndoctrinează şi îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României? Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că preşedintele se află într-un război deschis cu Constituţia României şi cu legile, cu munca şi bunul simţ, într-un permanent război cu românii şi cu drepturile lor. „, a scris Dăncilă, pe Facebook.

În opinia sa, „atunci când un preşedinte îşi doreşte dispariţia unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democraţie şi istoria a dovedit-o de nenumărate ori„. „Orice alt om cu responsabilitatea funcţiei şi cu o minimă decenţă ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Timişoara, că PNL se află în plin război cu PSD şi le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe pesedişti, scrie sursa precizată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *