Cutremur în Justiția din România, 63% dintre judecători și 60% dintre procurori au avut dosare la D.N.A.

Inspecția Judiciară a primit datele preliminare ale controlului tematic de la DNA! În urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că aproximativ 63% dintre judecători au avut dosare la DNA, în timp ce la procurori procentul e undeva la 60%. 

În ultimii 3 ani și jumătate, DNA a soluționat aproape 2.000 de dosare privind 3.420 de magistrați.La finele lui iulie, la DNA mai erau 415 cauze cu 820 de magistrați, Inspecția Judiciară urmând a face verificări.

”În cursul zilei, Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis datele solicitate de Inspecţia Judiciară pentru realizarea acestui control tematic.

Având în vedere interesul manifestat de societate cât şi la nivelul autorităţii judecătoreşti faţă de tematica acestui control, precum şi dezbaterile din spaţiul public referitoare la numărul cauzelor vizate de verificările aflate în curs de desfăşurare, pentru o corectă informare facem următoarele precizări:

• în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori);

• la 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori.

Pe baza datelor existente, Inspecţia Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului.”, anunță Inspecția Judiciară.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *