Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțională numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituțională numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, conform unui comunicat publicat sâmbătă pe site-ul instituției.

„Se declară neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţia de Preşedinte al Parlamentului”, se menționează în comunicat.

Decizia CCM vine la aproximativ o oră după ce președintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Andrian Candu, a transmis că partidul va sesiza CCM pentru a contesta numirea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului, conform Unimedia.md.

Citește și:

Curtea Constituțională a Republicii Moldova emisese sâmbătă dimineață o decizie conform căreia orice activitate parlamentară organizată va fi declarată nulă, deoarece termenul de formare a organelor din Parlament a expirat vineri.

Cu toate acestea, a fost organizată o ședință în Parlament, la care a participat și președintele Igor Dodon, care ar fi trebuit să dizolve sâmbătă Parlamentul, conform unei decizii CCM emise vineri.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *