Cum s-a desfăşurat atacul la Fifor din Comitetul Executiv Național

Ședinţa Comitetului Executiv Naţional Naţional al PSD a fost una tensionată, însă s-a terminat cu un mesaj de mobilizare. Porniţi la drum cu intenţia de a o da jos şi pe Dăncilă din fruntea partidului, lideri PSD s-au mulţumit până la urmă cu jertfa ritualică a lui Mihai Fifor.

Citește și:

Marcel Ciolacu, Claudiu Manda şi Paul Stănescu, liderii nemulţumiţilor din PSD, au avut o întâlnire cu Dăncilă înainte de CEx, când au decis să renunţe la intenţia de a-i cere acesteia demisia. În schimb, cei trei au fost vehemenţi împotriva secretarului general Mihai Fifor, pe care l-au acuzat că vânează doar funcţii.

Votul în ceea ce-l priveşte pe Fifor a fost însă amânat, Fifor având de partea sa argumentul că a fost ales în funcţia de secretar general al PSD de Congresul partidului. Claudiu Manda l-a propus pe Paul Stănescu în funcţia de secretar general interimar, însă acesta a refuzat. În cele din urmă Fifor a rămas secretar general, însă a pierdut coordonarea campaniei prezidenţiale a Vioricăi Dăncilă.

Viorica Dăncilă a venit cu propunerea ca, în cazul în care există nemulţumiri faţă de campania pentru prezindeţiale, să se formeze un comitet de coordonare pe zone. Aşa s-a ajuns ca responsablitatea organizării şi coordonării campaniei electorale să revină liderilor locali Gabriela Firea (PSD Bucureşti), Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj), Niculae Bădălău (PSD Giurgiu) şi Dumitru Buzatu (PSD Vaslui), Marius Dunca (Braşov), Şerban Valeca (Argeş), Natalia Intotero (Hunedoara). Aceştia vor avea întâlniri de campanie o dată pe săptămână.

În final, spiritele s-au calmat şi mesajele s-au concentrat pe implicarea în campania pentru prezidenţiale, cu amânarea rezolvării problemelor interne pentru perioada de după alegeri.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *