Cultură de cannabis în Bistrița, pe malul unui râu

DIICOT a reținut patru persoane, sub acuzaţia de cultivare de canabis, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, plantele au ajuns la maturitate și au o înălțime de 4 metri, scrie Agerpres.ro.

Miercuri, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud şi BCCO Cluj au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 58 de ani, din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, suspectate de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, scrie aceeași sursă.

În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înfiinţat, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, două culturi de plante de canabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 – 4 metri, în vederea obţinerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreună cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parţială a culturii de canabis, pe care au transportat-o la locuinţele acestora”, se arată într-un comunicat al DIICOT, preluat de AGERPRES.

Procurorii au ridicat aproximativ 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată şi aproximativ cinci kilograme de macerat de canabis, iar la locuințele inculpaților s-au găsit 181 de plante de canabis în diferite stadii de creştere, reprezentând aproximativ 84 de kilograme de masă verde, scrie sursa precizată.

Autoritățile au identificat, de asemenea, un laborator  pentru creşterea plantelor de canabis, o instalaţie pentru obţinerea de ulei de canabis, manuale de utilizare a instalaţiilor, un uscător pentru plante, cutii de fertilizatori, aparat de vidat şi lipit, folii, grindere, telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi suma de 15.000 de lei.
S-a stabilit că la faptă au mai participat alți doi suspecți.
Cei patru inculpaţi urmează să fie prezentaţi, joi,  Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, conform sursei precizate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *