Cristian Preda face o profeție pentru PSD

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că propunerea PSD pentru funcția de comisar european, Dan Nica, nu va trece de votul în Parlamentul European. Preda consideră că problemele cu legea ale lui Dan Nica din ”Dosarul Microsoft”, dar și faptul că Ursula von der Leyen are nevoie de comisari femei pentru a respecta cota de gen, vor duce în final la respingerea acestuia.

Citește și: Programul LOTERIA VIZELOR, începe miercuri

”PSD propune înlocuirea Rovanei Plumb cu Dan Nica pentru poziția de comisar din România.

În primul rând, și Nica are serioase probleme de integritate. A scăpat de urmărirea penală din dosarul licențelor Microsoft doar fiindcă faptele s-au prescris, urmare a tărăgănării politice a investigațiilor preliminare.
În al doilea rând, von der Leyen a promis că va avea în Colegiul comisarilor jumătate femei și jumătate bărbați. Plumb avea o singură calitate: ea asigura cota de femei, astfel încât numărând-o și pe șefa Comisiei raportul ar fi fost 13 femei și 14 bărbați. De aceea i-a fost preferată ea lui Dan Nica, al cărui nume a fost și el trimis de la București.
Cunoscând binișor PE, pot să vă dau în scris că echipa Ursulei von der Leyen nu va trece cu 11 comisari femei și 15 bărbați, între care și Dan Nica.”, scrie Cristian Preda.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *