Cristi Puiu: mi se face milă de Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, sâmbătă, la Digi24, afirmațiile controversate făcute de cunoscutul regizor român Cristi Puiu despre purtarea măștii și distanțarea fizică. „Dacă nu ar fi o măgărie agitatorică, ar trebui să-l consider de-a dreptul idiot”, a zis CTP. Cristian Tudor Popescu a mai apreciat că cei care l-au aplaudat pe Cristi Puiu sunt „cretini și ticăloși”.

Regizorul spune că i se face milă de CTP.

„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el. Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-fereşte, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-şi dă seama?

E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună „mulţumesc”;, să îşi arate recunoştinţa, şi să spună „iartă-mă”.

Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că eşti recunoscător şi că ai atâta verticalitate încât să recunoşti greşeala.

Poate asta dă şi cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenţei ca naţie, de pubertate, când cel mai important lucru din lume eşti tu însuţi şi ceilalţi nu există”, a replicat Cristi Puiu ca urmare a reacției lui CTP, potrivit Antena 3.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *