Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis miercuri sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare cu o amendă de 500.000 de lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis miercuri sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare cu o amendă de 500.000 de lei, pentru o serie de încălcări a procedurilor de soluţionare a dosarelor de daună RCA, informează miercuri instituţia.

Citește și: Tudorel Toader: ”O simplă precizare !

Acest lucru s-a întâmplat în urma controlului periodic realizat la Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare.

„În urma controlului efectuat, au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 132/2017 în ceea ce priveşte procedurile de soluţionare a dosarelor de daună RCA. Au fost constatate, de asemenea, deficienţe cu privire la mecanismele de control intern constituite la nivelul societăţii, precum şi nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice şi a calităţii datelor”, se menţionează într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, Consiliul ASF a impus o serie de măsuri de natură operaţională menite să conducă la remedierea, într-un termen de maximum şase luni, a aspectelor constatate.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a mai decis şi pe data de 5 februarie 2020 sancţionarea acestui asigurător cu suma de 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 şi Norma 20/2017 referitoare la: înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar; răspunsul privind solicitarea de despăgubire şi formularea ofertei; utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conţine menţiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unităţi reparatoare auto, fără nicio restricţie sau constrângere din partea asigurătorului RCA; utilizarea unor surse de referinţă neprevăzute în legislaţia din domeniul asigurărilor; termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *