Comisia de Apărare stabilește când va fi audiată Carmen Dan

Deputații din Comisia de apărare decid, marți, când va fi invitată Carmen Dan la audierea în forul legislativ, pentru a da explicații despre evenimentele de la protestele violente din 10 august. Ministrul de Interne a spus că este dispusă să vină ca să prezinte raportul întocmit de MAI, transmite Mediafax.

Ședința din 14 august a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în care liberalii solicitaseră să se stabilească data la care vor fi audiați ministrul de Interne, Carmen Dan, și fostului șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

„Astăzi (duminică, 19 august – n.r.) mi-a fost prezentat raportul privind evenimentele din data de 10 august, pe care l-am solicitat tuturor strcuturilor ministerului. Vreau să fie foarte clar de la bun început, acest raport nu are rolul de a stabili vinovății. Noi nu suntem o instanță de judecată. Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit, fie civili, fie jandarmi militari.Nu am nicio ezitare să prezint acest raport comisiilor de apărare din Parlament sau în CSAT. Dacă s-a vorbit zilele acestea despre convocarea mea la Comisia de apărare a Camerei Deputaților, vă spun că nu am primit nicio invitație până în prezent, dar sunt dispusă să particip”, a declarat, duminică, ministrul de Interne, într-o declarație de presă susținută la sediul MAI.
Vicepreședintele Comisiei de apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a acuzat că PSD a blocat acțiunile de a cerceta ce s-a petrecut la evenimentele din 10 august. Liberalul a afirmat că președintele Comisiei Dorel Căprar și-a asumat, săptămâna trecută, că va trimite o invitație ministrului de Interne prin care o va chema la audiere, însă Carmen Dan a declarat, duminică, faptul că nu a primit nicio invitație.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *