Cîțu: Economia crește în V. Programul liberal își face efectul

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. Totuși se pare că premierul trăiește într-o lume paralelă cu realitatea din România deoarece majoritatea firmelor și-au redus activitatea sau au tras oblonele. Horeca a fost pusă la pământ de măsurile guvernului Cîțu, iar agricultura a intrat în moarte clinică.

„Şi acum mă adresez membrilor Cabinetului Cîţu: aveţi obligaţia să acceleraţi reformele în propriul minister, în companiile din subordine, în agenţii”, a subliniat el.

El a spus că realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul „celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultimii 100 de ani”.

„Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Coaliţia de guvernare, condusă de PNL, cu premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a continuat Cîţu.

El a adăugat că anunţă o altă premieră.”Am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condiţiile în care, aşa cum am promis, nu am introdus nicio taxă nouă şi nici nu am mărit vreo taxă existentă. Anul trecut, ca ministru de Finanţe, într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere şi am cerut să aveţi încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei. Aşa s-a întâmplat. În trimestrul patru din 2020, România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană”, a afirmat premierul.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *