Ciolacu anunţă moţiune de cenzură după starea de alertă

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”.

„În privința stării de alertă, aseară, la 21.30, când am primit documentele am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului social-democrat, „în fața acestui abuz categoric”, PSD va face „o trimitere la CCR, respectiv o sesizare”.

„Vreau să vă anunț public că începând de azi Parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Ciolacu.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri dimineață, că, deocamdată, nu va fi dat vot pe hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. Guvernul specifică faptul că a fost transmisă ”spre informare”.

Scrisoarea de la Guvern cu hotărârea a fost pentru înștiințarea Parlamentului, nu pentru încuviințare, pentru că Guvernul spune ca nu e nevoie de vot pentru prelungire, ci doar pentru instituire.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *