Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD (VIDEO)

 Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl invită pe contracandidatul său la șefia partidului, Eugen Teodorovici, să se alăture conducerii formațiunii.

„O să-l invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe și să înțeleagă că o entitate cum e PSD depășește jocul singural. Filmele cu Chuck Norris, cu lupul singuratic, erau prin anii 75”, spune Marcel Ciolacu, ales președinte al PSD la congresul extraordinar de sâmbătă.

El a ținut să tragă un semnal de alarmă privitor la unitatea partidului.
„O echipă nu înseamnă că gândim toți la fel. Vă dați seama ce plictiseală ar fi la ședințele noastre dacă toți am gândi la fel. E și normal să avem opinii divergente. Important e ca atunci când luăm o decizie să fie respectată de toată lumea. Cine nu o respectă să-și vadă de drumul lui”, a spus acesta.

Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD. El a câștigat alegerile, la congresul extraordinar de sâmbătă, cu 1.310 voturi. Eugen Teodorovici a obţinut 91 de voturi, iar 49 de voturi au fost nule.

Ciolacu a candidat alături de o echipă la alegerile pentru șefia partidului.

Din echipa sa fac parte Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluță, Vasile Dâncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuț Pucheanu, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Titus Corlățean și Laurențiu Nistor.

În discursul ţinut la congresul extraordinar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că viitorul PSD înseamnă toleranţă zero pentru corupţie ţi că Justiţia trebuie făcută în sala de judecată.

„Au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Trebuie să ne rupem de acest trecut, că justiția trebuie făcută în sala de judecată”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„România are nevoie de PSD! România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de siguranță, reconstrucție și creșterea nivelului de trai! Astăzi doar PSD reprezintă stânga românească și valorile sale! Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut?… sau vrem să ne transformăm într-un partid modern, care se uită în viitor, spre progres? Societatea românească s-a schimbat. La fel, și așteptările românilor. Vrem să ascultăm dorințele oamenilor și nevoie lor de astăzi… sau vrem să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică? PSD va continua să-i apere pe bunicii noștri, pe cei vulnerabili, pe mame și pe copii, pe tinerii care sunt la început de drum”, afirmă Marcel Ciolacu.

El mai spune că PSD trebuie să se adreseze și clasei de mijloc.

„Suntem puțini în această sală, dar foarte mulți în țară! Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut – la fel ca și mine – rezultate bune. Ați construit – la fel ca și mine – organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului. Și trebuie să ne rupem de acest trecut! Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale. Reforma justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, de CSM, de asociațiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conștient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiția acolo unde îi este locul, în sala de judecată”, a adaugat Ciolacu.

PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci, dar vremea tătucilor a apus, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Avem oameni extraordinari! Bine pregătiți! Profesioniști care și-au demonstrat competența fiecare în domeniul său! Dar care nu au fost lăsați să vină în față! PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus”, afirmă Marcel Ciolacu.

El s-a prezentat ca fiind un om de echipă.

„Eu vreau un PSD condus de o echipă. Și de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni! Oameni care și-au dovedit competența atât în organizațiile, cât și în comunitățile lor. Oameni care se bucură de încrederea românilor”, adaugă Ciolacu.
Din echipa sa fac parte Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluță, Vasile Dâncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuț Pucheanu, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Titus Corlățean și Laurențiu Nistor.
„Aceasta este echipa de conducere a noului Partid Social Democrat. Aceasta este construcția nouă și proiectul politic, la care astăzi vă invit să fiți parte. Mă bazez pe voi! Știu că, împreună, vom reuși”, conchide Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu afirmă că evenimentul social-democraților de sâmbătă, congresul extraordinar, este „un moment de răspântie” atât pentru PSD, cât și pentru scena politică din România.

„Sunt ferm convins că e un moment de răspântie în viața politică, atât internă a partidului, cât și a scenei politice”, afirmă Ciolacu despre congresul extraordinar al PSD.

El precizează că un congres ordinar va avea loc în 2021.

„Anul viitor, cum e și normal, va avea loc un congres ordinar cu alegeri de la bază către vârf, în sistemul piramidal clasic”, adaugă Marcel Ciolacu.

Sâmbătă are loc congresul extraordinar al PSD, care se desfășoară online. Pentru șefia partidului candidează Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici, care contestă ultimele decizii ale conducerii interimare a partidului, inclusiv procedura de alegere a noii conduceri.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *