Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia din trupele speciale de intervenţie

Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia din trupele speciale de intervenţie, după ce doi colegi de-ai lor au fost suspendaţi pentru că au împins un bărbat de 75 de ani în timpul unui protest, scrie CNN.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a numit gestul celor doi poliţişti „complet nejustificat şi dezastruos” şi a anunţat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Un clip distribuit pe reţelele de socializare arată cum doi poliţişti din trupele speciale au îmbrâncit un bărbat de 75 de ani şi l-au trântit la pământ. Acesta s-a lovit la cap şi sângera în timp ce poliţiştii treceau pe lângă el fără a-l ajuta.
După imaginile au devenit publice, conducerea secţiei de poliţie din care făceau parte poliţiştii a decis suspendarea acestora şi deschiderea unei anchete.

În semn de solidaritate, alţi 57 de poliţişti din aceeaşi echipă şi-au dat demisia din trupele speciale, dar rămân în cadrul Poliţiei.

Între timp, Martin Gugino, bărbatul de 75 de ani agresat de poliţişti, a fost internat în spital în stare gravă, dar stabilă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *