Cinci localități arădene vor primi bani de la guvern pentru pagubele de la inundații

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit și a aprobat procesele verbale de constatare a pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice din 10 iunie, la nivelul județului, întocmite de către comisiile mixte care au verificat situația din teren.

În urma furtunilor și inundaților de luni au fost afectate cinci unități administrativ teritoriale: Dezna, Pleşcuţa, Hălmăgel, Vărădia de Mureş, Birchiş, fiind constatate pagube la drumuri judeţene, comunale, podeţe şi alte elemente de infrastructură. Suma totală necesară pentru revenirea la starea de normalitate a fost evaluată la 1194 mii de lei. Pe localități – Pleşcuţa 206,5 mii de lei, Dezna – 151 mii de lei, Hălmăgel – 475 mii de lei, Vărădia de Mureş – 145,5 mii de lei, Birchiş 26 mii de lei, CJA 190 mii de lei.

citește și: Iustin Cionca acuză prefectura Arad că este depășită de situație în cazul inundațiilor

Au fost afectate de inundaţii, în proporţie de sub 50%, un număr de 52 imobile din satele comunei Dezna: Buhani, Laz, Dezna şi din comuna Pleşcuţa: Tălagiu, Pleşcuţa, Gura Văii şi Pleșcuța. Proprietarii acestor locuinţe afectate au fost înregistraţi în procese verbale şi vor primi un ajutor de urgenţă în sumă de 1500 lei din partea Guvernului României, în baza HG 365/2019.

Prefectura Arad a înaintat în cursul zilei de astăzi proiectul de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul anului 2019.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *