Chindia Târgovişte este prima echipă retrogradată din Liga I

Chindia Târgovişte este prima echipă retrogradată din Liga I, după ce a fost învinsă  duminică de Politehnica Iaşi cu scorul de 1-0 (0-0) în Copou, în etapa a 13-a a fazei play-out.

Chindia mai are de jucat trei meciuri, dar nu mai poate evita ultimele două locuri. În ultimele opt etape, are o victorie şi şapte eşecuri.

Golul meciului a fost marcat de argentinianul Juan Pablo Passaglia în minutul 48 din penalty, după un fault comis de Blaise Yameogo asupra lui Rodny Lopes Cabral.

Poli Iaşi a mai ratat două ocazii mari de gol prin Kevin Luckassen (40, 75), iar Chindia trebuia să primească un penalty în min. 60, la un henţ clar comis în propriul careu de Marius Mihalache.

Pe de altă parte, două dintre echipele istoriei fotbalului românesc se întorc în prima ligă. UTA Arad şi FC Argeş au făcut 1-1 în meciul direct şi au sărbătorit împreună după partidă. Pe cei de la Argeş i-a ajutat golul Rapidului din prelungirile partidei cu Turris.

Astfel, piteştenii au promovat direct, iar Mioveni merge la baraj.

Fanii din cele două oraşe au ieşit să sărbătorească promovarea. Au fost aprinse torţe şi s-a cântat pe străzile oraşelor. În schimb, fanii Rapidului trăiesc o nouă dezamăgire. Echipa mai avea nevoie de un singur gol în ultimul meci ca să meargă la baraj.

„Este Bătrâna Doamnă (UTA Arad) şi echipa lui Dobrin (FC Argeş). Sunt două branduri şi fac un apel să se discute mai mult despre acest lucru. FC Argeş are o istorie foarte mare în spate, bogată, cu nume grele ale fotbalului românesc”, a spus Ionuţ Badea, antrenor FC Argeş.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *