Cetățenii cu igiena precară, ar putea fi dați jos din mijloacele de transport în comun

Primăria Constanţa intenţionează ca, împreună cu Poliţia Locală, să găsească baza legală pentru a îi putea da jos din autobuzele CT Bus pe cetăţenii cu o igienă precară, ce ar putea transforma mijlocul de transport în comun într-un focar de infecţie, măsură ce se doreşte a fi aplicată pentru protejarea celorlalţi călători, a declarat luni, primarul Decebal Făgădău, conform Agerpres.

„Toate autobuzele noastre sunt curăţate cu materiale astfel încât să nu devină un focar de infecţie autobuzul în sine. (…) Împreună cu Poliţia Locală, am avut deja o discuţie, sper să găsim formula legală prin care să putem opri autobuzul şi să putem să-i dăm jos pe cei care nu se spală, pentru că ştim foarte bine că există trasee şi anumite intervale orare în care oamenii de bună credinţă trebuie să suporte câte o persoană care este certată cu igiena. Vrem să intervenim tocmai pentru a nu face din autobuzele noastre, indiferent că vorbim de cele noi sau cele vechi, un focar de infecţie pentru toţi utilizatorii mijloacelor de transport în comun”, a spus Făgădău, la finalul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa.

Potrivit acestuia, sunt analizate toate urmările ce ar putea apărea în urma luării unei astfel de măsuri, municipalitatea căutând soluţii pentru ca acţiunea, odată pusă în practică, să nu poată fi blocată în urma unor reclamaţii.

„Căutăm şi analizăm absolut toate implicaţiile, pentru că ea este o acţiune bună, corectă, pe care noi nu o facem din dorinţa de a insulta sau batjocori pe cineva, ci din dorinţa de a-i proteja pe ceilalţi participanţi, călători din mijloacele de transport în comun. Dar, întrucât avem o experienţă vastă în a fi reclamaţi şi blocaţi, tocmai de aceea nu facem această acţiune până nu analizăm absolut toate implicaţiile, pentru a fi convinşi că acţiunea noastră este sută la sută legală”, a mai spus primarul Constanţei, scrie sursa precizată.

 

 

sursa foto: telegrafonline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *