Ce va face PSD în timpul moțiunii de cenzură?

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, acuză în timpul moţiunii de cenzură, PSD ar pregăti o şedinţă comună a Comisiei Juridice şi de Apărare în care să modifice atribuţiile Poliţiei. Raeţchi atrage atenţia că acest lucru este ilegal şi l-a somat pe Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, să nu accepte organizarea şedinţei.

“Priviți ce a înțeles PSD din votul de la europarlamentare: mâine, ÎN TIMPUL moțiunii de cenzură, slujbașii politici ai doamnei Carmen Dan și ai lui Florin Iordache ar dori să facă o ședința comună a Comisiilor Juridică și de Apărare în care să modifice atribuțiile Poliției pe modelul unei legi declarate deja neconstituționale. Repet: pesediștii au convocat o ședință de comisie ÎN TIMPUL alocat moțiunii de cenzură, știind că Opoziția nu poate participa și presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului.

Citește și: Magnatul căilor ferate, Gruia Stoica, are de returnat statului 5 milioane de euro

După cum vă dați seama, este ilegal să faci ședințe de comisie în intervalul lucrărilor plenului și îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea. Fără să mai aștepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliției și modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secție a protestatarilor, chiar dacă aceștia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetățenii și-au prezentat buletinul, dar au fost duși la secție sub pretextul că sistemul de verificare prin stație nu funcționează) sau prevederi prin care Poliția capătă atribuții antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediștii au încercat în general să cloneze serviciile de protecție și informații – au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic).

Dacă doamna Dan nu vrea să își bată joc de o discuție atât de serioasă precum cea despre Poliție, îi solicit public să ceară subordonaților săi politici mutarea ședinței ilegale de mâine, al cărei rezultat nu ar fi oricum decât declararea legii ca neconstituțională din cauza viciilor de procedura. Voi anunță presa din timp dacă pesediștii vor persista cu ședința de mâine, ca să fim siguri că aceasta va fi corect mediatizată”, a scris Raețchi pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *