Ce suspiciuni planează asupra lui Mark Zuckerberg din cauza unor e-mailuri

Emailuri ale Facebook par să arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, în discuţiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidenţialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters, conform news.ro.

Citește și: Serviciul Român de Informaţii (SRI) a pus în funcţiune sistemul IT prin care poate controla modul de cheltuire a banilor în instituţii publice

Potrivit informaţiilor, comunicaţiile din companie ”par să arate legătura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private în cadrul companiei”.

Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,8% în urma informaţiei.

Emailurile au provocat îngrijorare în cadrul companiei că ar putea fi cel puţin o problemă de imagine publică pentru Facebook, a relatat WSJ, citând una dintre persoanele apropiate situaţiei.

Comisia şi Departamentul de Justiţie, care pun în aplicare legile antitrust din Statele Unite, se îndreaptă spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook şi Google, divizie a Alphabet, pentru că se folosesc în mod anticoncurenţial de puterea uriaşă pe care o deţin pe piaţă.

Eforturile companiei de a încheia un acord rapid în cadrul investigaţiei Comisiei Federale pentru Comerţ se datorează parţial emailurilor respective, potrivit articolului WSJ. Publicaţia nu a reuşit să afle ce emailuri a solicitat comisia şi câte dintre ele au legătură cu Zuckerberg.

WSJ nu a putut să stabilească dacă unul din emailurile respective a dezvăluit practici care ar fi încălcat un acord din 2012 convenit de Facebook cu Comisia Federală pentru Comerţ, în vederea protejării vieţii private a utilizatorilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *