Ce boli riști dacă ai un câine în casă

Câinele tău, te poate îmbolnăvi de diverse boli, dacă nu vei ține cont de igiena care se impune, atunci când alegi să ai un patruped în casă, scrie almanahonline.ro

Contactul cu un câine îți poate pricinui grav sănătății tale. Conform site-ului davidwolfe.com, saliva câinelui conține diferite tipuri de bacterii care pot fi periculoase pentru sănătatea omului, de aceea să-ți lași câinele să te lingă pe față sau pe gură nu este tocmai indicat. Doctorii susțin că animalele sunt contaminate adesea și cu anumiți paraziți, dar acest lucru poate fi mai ușor de controlat de către stăpânii câinilor, care în general îi deparazitează folosind diverse metode, însă în cazul bacteriilor acest lucru este mai greu de făcut, scrie aceeași sursă.

Iată care sunt cei mai frecvenți paraziți și bacterii pe care îi poate avea un câine.

Paraziții intestinali

Alt tip de paraziți prezenți la câine sunt cei intestinali, iar cu aceste tipuri de paraziți poate fi contaminat foarte ușor și omul. Paraziții intestinali la câini sunt de tipul viermilor și al protozoarelor, precum giardia și coccidia. Câinii, de obicei, îi iau pe acești paraziți din solul contaminat, iarbă sau din apă. Puii de multe ori primesc paraziți de la mamele lor. Aceasta fiind o problemă mai frecventă la câinii adulți, deoarece sănătatea mamei este esențială pentru prevenirea paraziților la pui. Dacă patrupedul tău prezintă simptome precum malnutriție, scădere în greutate, vărsături, diaree sau anemie, poate fi un semn al prezenței paraziților în organismul animalului.

Bacterii

Gura câinilor este focar de bacterii nesănătoase,virusuri și germeni de tot felul, susține Marty Becker, un expert în câini, scrie aceeași sursă.

Un sistem imunitar puternic poate ajuta la prevenirea oricărui tip de boală legată de câini, de bacteriile și paraziții pe care îi poartă. Dar, s-au întâmplat și contaminări ale oamenilor, care au dus la afecțiuni grave și care au necesitat tratamente cu antibiotice.

Infecția cu viermi inelați

Și această infecție este, de asemenea, destul de frecvent întâlnită în cazul proprietarilor de câini. Astfel de paraziți pot fi luați ușor, dacă saliva câinelui intră accidental în contact cu a ta, mai exact dacă lăsați câinele să vă lingă pe față și gură.

Stafilococul auriu

Acesta este adesea contactat de la bacteriile aflate în gura câinelui. În majoritatea cazurilor s-au înregistrat infecții la nivelul pielii, ochilor, nasului și gâtului. Acest stafilococ este destul de dificil de tratat. Bacteriile care cauzează stafilococul auriu sunt localizate în jurul nasului și al anusului la câine. Acest tip de bacterii este rezistent la multe tipuri de antibiotice. Tratamentele antiparazitare și antivirale naturale pot ajuta la distrugerea acestuia.

Citiți continuarea pe almanahonline.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *