Ce arme au găsite de polițiști după mai multe percheziții

O armă letală, alte trei neletale, cartușe, capse, proiectile metalice și alte dispozitive pentru arme au fost găsite de polițiști după 10 percheziții făcute, duminică, în județele Vâlcea, Dolj, Brăila, Caraș-Severin și Harghita.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), sub coordonarea Direcție Arme, Explozivi și Substanța Periculoase, polițiștii de la Arme din județele Vâlcea, Dolj, Brăila, Caraș-Severin și Harghita au făcut, duminică, 10 percheziții.

„Au fost vizate persoane cercetate în cadrul a 5 dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul nerespectării regimului armelor și munițiilor. La locuințele percheziționate au fost găsite și indisponibilizate o armă letală și 30 bucăți de muniție letală, alte trei arme neletale (una cu aer comprimat de tir sportiv și două tip airsoft, cu posibilitatea de folosire proiectile metalice), 178 de proiectile metalice, de calibru 4,5 mm, 50 grame de pulbere, 38 capse de inițiere, un dispozitiv metalic folosit la încărcărea artizanală a cartușelor de vânătoare și șase dispozitive de fixare pulbere cartuș”, au transmis reprezentanții IGPR.

Perchezițiile vin după ce şi sâmbătă Poliția Română a transmis că Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române a inițiat și coordonat acțiunea „LEGAL GUNS”, fiind făcute controale la 1.018 persoane autorizate să dețină arme și au verificat 1.678 de arme supuse autorizării.

Polițiștii au constatat 39 de infracțiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

„În cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizării, dintre care 6 arme letale și 27 de arme neletale. De asemenea, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartușe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunilor, 13 capse de inițiere, două telefoane mobile și peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft”, a anunțat IGPR.

Pentru alte neregulile constate pe parcursul controalelor, polițiștii au aplicat 54 de amenzi în valoare de peste 130.000 de lei.

Au fost, de asemenea, dispuse 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări și 5 suspendări ale dreptului de deținere sau după caz, de port și de folosire a armelor și munițiilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *