Cazul Caracal: De ce nu au făcut asta?

Doctorul legist Dan Mărculescu acuză anchetatorii că nu au făcut, până la această oră, determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor găsite în sacul indicat de Gheorghe Dincă în pădure, spunând că este posibil ca motivul să fie tocmai faptul că ele ies din masa de 15-19 ani.

Citește și: Document de renunțare la alcool, încheiat între o biserică și un enoriaș

„De ce nu s-a făcut determinarea cu radiocarbon a vârstei oaselor? De o lună ridic această întrebare. Nu s-a practicat chestia asta, pentru că oasele alea ies din masa de 15-19 ani și atunci s-a dus dracu și ADN și ADN mitocondrial și tot ce vreți dv. sub aspect genetic. Poate este indolență, nu pot să mi dau seama…”, a declarat doctorul legist Dan Mărculescu, la Antena 3.

Legat de determinarea vârstei oaselor cu radiocarbon, procedura presupune că pe parcusul vieții, carbonul este absorbit de organismele vii. Când un organism moare, acest proces se oprește. Măsurând cât 14C a rămas nedezintegrat la un moment dat, se poate afla cu câtă vreme înainte acel organism a murit.

Legistul a făcut referire și la posibilitatea ca mama Luizei să se opună prelevării de probe biologice.

„În Marea Britanie refuză să ia sânge la șoferul beat, spunând că sângele e produsul meu biologic și nu ți-l dau să îl folosești împotriva mea. Așa și mama Luizei poate spune <<nu vreau să dau și gata>>”, a mai spus Dan Mărculescu.

Mama Luizei Melencu, fata de 19 ani dispărută în luna aprilie și despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o, a refuzat vineri să fie luată de jandarmi și dusă pentru recoltarea de noi probe biologice. Sâmbătă, femeia a acceptat însă, la îndemnul avocatului.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *