Cât ne costă deplasările în străinătate ale parlamentarilor

Deplasările în străinătate ale parlamentarilor au costat, în prima jumătate a anului, aproape jumătate de milion de euro. Banii publici au acoperit transportul, cazarea şi diurna aleşilor la numeroase evenimente oficiale, printre care şi festivaluri folclorice, informează Digi24.

Parlamentarii au avut, în total, în primele șase luni ale acestui an 175 de deplasări. Toate acestea au costat peste 430.000 de euro.

Printre ţările în care au ajuns cel mai des în 2018 se numără Franţa, acolo unde aleşii au fost de 24 de ori. Lista continuă cu 19 deplasări în Belgia, 10 în Germania şi 8 în Italia.

Cu ocazia unor întâlniri oficiale, parlamentarii au vizitat şi destinaţii exotice precum: Egipt, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Qatar sau Senegal.

Cea mai scumpă deplasare a fost în Statele Unite ale Americii. Cheltuielile a 12 parlamentari care au fost prezenţi la Reuniune Reţelei Transatlantice au ajuns la aproape 60.000 de euro.

Dar banii publici nu au acoperit doar întâlnirile oficiale, ci şi participările aleşilor la evenimente precum: Seminarul pentru „Oprirea urii pe internet” din Polonia, Festivalul spaniol „Vis de Sânziene” sau „Festivalul Primăvara Dunăreană” din Ucraina.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *