Carosabil umed și ceață pe principalele artere rutiere din țară

Traficul rutier pe Autostrăzile A1, A2, A3 și A4, precum și pe DN 1 și DN 7, se desfășoară, joi dimineața, în condiții de carosabil umed și ceață, potrivit Infotrafic, potrivit Mediafax.

Centrul Infotrafic din cadrul inspectoratului General l Poliției Române, pe principalele artere rutiere, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, precum și pe DN1 București-Brașov și DN 7 București-Râmnicu Vâlcea, se circulă în condițiile unui carosabil umed.

De asemenea, potrivit Infotrafic, pe mai multe artere rutiere din județul Constanța se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă local sub 200 de metri şi, izolat, chiar sub 50 de metri.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule prudent, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Mai mult, pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, șoferii trebuie să pornească uminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *