Capitala și județele Arad, Argeș, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov și Teleorman au fost afectate de inundații

Instabilitatea atmosferică și cantitățile de apă însemnate au produs scurgeri importante de pe versanți, inundații locale și creșteri de debite pe anumite râuri, afectând Capitala și 21 de localități din județele Argeș, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov și Teleorman, anunță IGSU, potrivit Mediafax.

În toate zonele afectate, pompieri au acționat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuințe și anexe gospodărești, 12 subsoluri, 73 curți și pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil și pentru înlăturarea a 2 acoperișuri desprinse din cauza vântului puternic.

Cele mai multe efecte produse de vremea rea au fost înregistrate în județul Teleorman, unde 7 localități au fost afectate de inundații locale. Totodată, la această oră, singurele intervenții în desfășurare au loc în localitatea Bâscoveni, unde pompierii acționează pentru evacuarea apei din 3 curți.

Citește și: Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că va avea trei propuneri pentru modificarea statutului PSD

În județul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundațiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), a căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuințe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren și aluviunilor aduse de viituri, pe 1 drum național (DN 73D/AG) circulația rutieră este blocată, iar pe 1 drum național (DN 17A/SV) și 2 drumuri județene (DJ 609/TM și DJ 205D/VN) circulația rutieră este restricționată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *