Candidatul Belgiei la funcția de comisar european, noi acuzații de corupție

Didier Reynders, propunerea Belgiei pentru funcția de comisar european, a fost vizat marți de noi acuzații de corupție, la scurt timp după ce procurorii au renunțat la o anchetă privind spălarea de bani, relatează Reuters.

Oficialul belgian, ministru de Externe, este acuzat că a încercat să mușamalizeze o investigație privind plăți ilegale și care are în vedere afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo.

Reynders a negat toate acuzațiile, iar un procuror de la Bruxelles a renunțat vineri la prima anchetă, semnalând lipsa dovezilor.

Un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a informat că acesta consideră că primul caz este închis. Noua plângere are la bază 18 rapoarte ale serviciilor de informații, realizate între 2009 și 2015, în care Reynders și alți oficiali din Guvern sunt acuzați de spălare de bani, informează Ullens.

Noile acuzații, înaintate săptămâna aceasta de un fost agent de informații, Nicolas Ullens, ar putea reprezenta un obstacol în candidatura lui Reynders pentru funcția de comisar european.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *