Candidatul ALDE şi Pro România nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie prin care calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.

Citește și: Document de renunțare la alcool, încheiat între o biserică și un enoriaș

De calitatea de partid parlamentar depinde prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor. Termenul pentru completarea biroului electorale expiră mâine, iar ALDE nu mai are grup parlamentar, ceea ce înseamnă că Mircea Diaconu nu va avea reprezentanţi în secţiile de votare. Călin Popescu Tăriceanu a acuzat PSD pentru această situaţie.

„În aplicarea prevederilor art. 18 alin. (3), art. 20 alin. (2) și art. 22 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, a birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București, a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate si a birourilor electorale ale sectiilor de votare”, se arată în decizia BEC de sâmbătă, publicată pe site-ul instituției.

Printr-o decizie emisă joi, BEC a stabilit că „prin sintagma ‘partide politice parlamentare care au propus candidați’ (…) se înțelege ‘orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianșe politice si alianțe electorale care au în componenșă cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive’”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *