Campanie de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerşetorie a fost lansată

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a lansat campania „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerşetorie, scrie Agerpres.

Abordarea noastră în cadrul acestei campanii a plecat de la necesitatea de a ne adresa atât reducerii vulnerabilităţii persoanelor care sunt expuse sau prezintă riscul de a deveni victime ale traficului de persoane, dar ne adresăm totodată şi celor care oferă bani cerşetorilor. (…) Atâta timp cât va primi bani, acea persoană va rămâne în stradă, fie că banii pe care îi primeşte îi foloseşte în scopul propriu, fie că vor ajunge la traficant„, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Marius Burcea, şeful Serviciului Cooperare Interinstituţională şi Proiecte Naţionale de Prevenire din cadrul ANITP, screi sursa precizată.

Potrivit acestuia, campania îşi propune să crească gradul de conştientizare a persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de persoane.

„Totodată, ne adresăm publicului larg, pe care dorim să îl sensibilizăm cu privire la ce înseamnă traficul de persoane, la ceea ce se poate ascunde în spatele celui cu mâna întinsă”, a spus Burcea.

El a menţionat că această campanie se va derula la nivel naţional şi că se adresează şi comunităţilor de români aflaţi în afara ţării.

Campania va fi implementată în perioada octombrie 2019 – mai 2020, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educaţiei, Fundaţia World Vision România şi asociaţiile AIDRom şi eLiberare, a precizat Burcea.

În anul 2018 au fost înregistrate 26 de cazuri de români exploataţi prin cerşetorie în principal în Ţările nordice, Anglia şi Germania, dintre care 19 adulţi, iar restul copii, a spus Burcea, conform Agerpres.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *